esu 59210 lokpilot functie-decoder DCC, Railcom, Motorola, Selectrix

esu 59210 lokpilot functie-decoder DCC, Railcom, Motorola, Selectrix
esu 59210 lokpilot functie-decoder DCC, Railcom, Motorola, Selectrix
De LokPilot 5 Fx is een functiedecoder zonder motoruitgang en daarom perfect voor inbouw in stuurstandrijtuigen of functiemodellen. Omdat hij zowel met RailCom® als met Motorola® en...

Artikelnummer

new-esu-59210

Verzendkosten

€ 7,00

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

4044645596104

€ 26,99
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
De LokPilot 5 Fx is een functiedecoder zonder motoruitgang en daarom perfect voor inbouw in stuurstandrijtuigen of functiemodellen. Omdat hij zowel met RailCom® als met Motorola® en Selectrix DCC spreekt, kan hij met alle gangbare digitale centrales worden gebruikt. Zijn flexibele radio-onsleutel toewijzing en de veelvoudige lichteffecten deelt hij met de andere LokPilot 5 decoders van ESU.

De LokPilot 5 Fx wordt in drie varianten geleverd: Naast de "klassieke" versie met 8-polige NEM 652 kabelboom is ook een variant voor de 21MTC interface en met PluX22 interface beschikbaar.

Modi
De LokPilot 5 Fx is een multi-protocol decoder. Hij beheerst zowel het DCC dataformaat als ook Motorola® en Selectrix®. In DCC formaat zijn 14-128 rijstappen net zo vanzelfsprekend als 2- en 4-cijferige adressen. Tot 28 functies kunnen worden geactiveerd. Dankzij RailComPlus® registreren de decoders zich volautomatisch bij een geschikte digitale centrale (b.v. ECoS).

Hij beheerst alle DCC-programmeermodi en kan worden gebruikt en geprogrammeerd met alle DCC-compatibele digitale centrales: RailCom® maakt het ook mogelijk de CV-waarden uit te lezen op het hoofdspoor met geschikte bedieningspanelen. Voor bedieningspanelen die alleen de CV's van 1-255 kunnen programmeren (b.v. ROCO® multi-muis) bestaan hulpregisters.

Motorola®-gebruikers profiteren van maximaal 28 rijstappen op 255 adressen. Drie extra Motorola®-adressen maken de aansturing van 16 functies mogelijk. Een ingebouwde programmeermodus maakt ook herprogrammering met de eerbiedwaardige Control Unit 6021 mogelijk.

De LokPilot 5 Fx Decoder erkennd ie Märklin®-Bremsstrecke n ee eensnso wie ZIMO®-HLU/ZACK-Brems- commando's of het Lenz® ABC-systeem. Remmen met DCC remblokken of met gelijkspanning is ook mogelijk. Bovendien kan worden "gestopt" met een Selectrix® remdiode.Een AUTOMATISCHE ABC pendeltrein maakt automatisch pendelen tussen twee stations mogelijk. Hoewel deze decoder geen motoruitgang heeft, is dit ook bij een functiedecoder van belang om stuurrijtuigen en motorwagens te kunnen synchroniseren.

De LokPilot 5 FX decoder kan op analoge gelijkstroom- en wisselstroombanen worden gebruikt.De decoder schakelt "on-the-fly" volautomatisch tussen de bedrijfsmodi. Meestal hoeft niets te worden aangepast.

Functies
De LokPilot 5 Fx is met een verbazingwekkend aantal functie-uitgangen uitgerust. Afhankelijk van de snijdversie biedt elke LokPilot 5 Fx decoder minstens 10 versterkte functie-uitgangen met elk 250mA uitgangsstroom. In de versies met PluX22 of 21MTC interface zijn daar nog 4 uitgangen voor het aansturen van servo's of logische niveau-uitgangen aan toegevoegd. Alle belangrijke verlichtingsfuncties zijn beschikbaar. De lichtsterkte van elke uitgang kan afzonderlijk worden ingesteld.

Interactie
De LokPilot 5 Fx is voor een interactie met de LokSound 5 en de LokPilot 5 decoders ontworpen: het is bijvoorbeeld mogelijk de locomotief van een meervoudige eenheid met een LokSound 5 decoder en de stuurstandrijtuig met een LokPilot 5 Fx uit te rusten. Mits hetzelfde adres, gedragen beide zich absoluut identiek. De identieke rangschikking van de CV's vergemakkelijkt de afstemming van de beide decoders.

Bedrijfszekerheid
Op verzoek kan aan de LokPilot 5 Fx een PowerPack worden aangesloten om vuile spooronderbrekingen te overbruggen.

Bescherming
Natuurlijk zijn de uitgangen beveiligd tegen overbelasting. Wij willen dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw decoder.
 
crazy-toys.nl

crazy-toys.nl

Dé speciliast in modelbouw