Over Fleischmann

Over Fleischmann

FLEISCHMANN - Waar tradities en passie uw hobby ontmoeten!

FLEISCHMANN stelt de hoogste kwaliteitseisen in de modelbouw. De verfijnde techniek en de exacte reproductie van de originele locomotieven en wagons staan altijd centraal. Met een lange traditie en passie voor uw hobby, legt FLEISCHMANN steeds meer de nadruk op robuuste duurzaamheid en duurzame rijeigenschappen om de speel- en plezierfactor van uw modelspoorbaan steeds verder te verhogen.
FLEISCHMANN is puur modelspoorplezier

FLEISCHMANN biedt zowel beginners als gevorderden een inspirerende hobby en brengt bovendien generaties samen. De natuurgetrouwe modellen zetten nieuwe maatstaven voor alle modelspoorfans en dagen hun creativiteit uit. De enorme aandacht voor detail wordt onderstreept door de hoogste betrouwbaarheid en functionaliteit. FLEISCHMANN staat garant voor puur modelspoorplezier en kenmerkt zich door een compleet assortiment met onbegrensde mogelijkheden, dat volledig is afgestemd op uw specifieke wensen.
Fascinatie modelspoorbaan in spoorbreedte N

FLEISCHMANN is de expert voor stoomlocomotieven, maar het bedrijf is ook aanwezig met de modernste modelontwikkelingen die de toekomst van de internationale spoorwegwereld vormgeven.
Groot in een kleine schaal: Met een volledig assortiment in de nominale schaal N is FLEISCHMANN de internationale marktleider. Veel modellen zijn verkrijgbaar in de ruimtebesparende spoorwijdte van 9 mm. Met de voortdurende en doelgerichte uitbreiding van producten zal FLEISCHMANN ook in de toekomst zijn leidende positie op de markt verder uitbouwen.

Het uiteindelijke doel van elke nieuwe ontwikkeling is om zowel modelspoorfans als verzamelaars te inspireren met uitstekende modellen, en de positie als marktleider in de modelspoorsector spoorbreedte N verder te versterken.
"Wij willen dat alle modelspoorfans net zoveel plezier beleven aan de exploitatie en het verzamelen van voertuigen als wij beleven aan het creëren van deze buitengewone miniaturen."

FLEISCHMANN modelspoorwegen voor generaties

Modeltreinen zijn een prachtige hobby die generaties samenbrengt. Het is voor FLEISCHMANN een bijzonder genoegen om al bijna 125 jaar ontelbare kinderogen te laten stralen en volwassenen te fascineren met een enorme aandacht voor verfijnde details en precieze techniek.

De locomotieven en wagons van FLEISCHMANN combineren technisch raffinement met gedetailleerde uitbeelding en hoge creativiteit. Deze perfecte combinatie van rijke detaillering en techniek, die de FLEISCHMANN productontwikkelaars steeds verder optimaliseren en ontwikkelen, is ons geheim en staat garant voor het blijvende succes van de FLEISCHMANN miniatuurspoorwegen.
Van blikken speelgoed naar de modelspoorbaan

Al in 1887 richtte Jean Fleischmann een bedrijf op dat in het daaropvolgende decennium begon met de productie van een grote verscheidenheid aan blikken speelgoed, zoals schepen, vliegtuigen en magnetische zwemmende dieren. In 1910 nam het bedrijf zelfs deel aan de Wereldtentoonstelling in Brussel. De hoge kwaliteit van het speelgoed uit die tijd wordt onderstreept door de toekenning van een gouden medaille.

In 1949 lanceerde FLEISCHMANN als eerste Europese fabrikant een tweedraads gelijkstroom modelspoorbaan in spoorbreedte 0. Drie jaar later werd de eerste productlijn in spoorbreedte H0 gelanceerd, die nog steeds marktleider is.

Een mijlpaal voor de toekomst van de modelspoorbaan is het hypermoderne besturingscentrum Z21, dat voor het eerst de virtuele en reële spelwereld combineert en de speelwaarde van de modellen naar een geheel nieuw niveau tilt.

Het hoofdkantoor van FLEISCHMANN is gevestigd in Heilsbronn, bij Nürnberg, in Midden-Franken. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig en maakt deel uit van de Modelleisenbahn GmbH, een onderneming van de Modelleisenbahn Holding GmbH, waartoe ook de Oostenrijkse fabrikant Roco behoort.
FLEISCHMANN stelt de hoogste kwaliteitseisen

Voor FLEISCHMANN speelt kwaliteitsproductie een sleutelrol in het bedrijf. Sterke waarden en manueel werk nemen een belangrijke plaats in binnen het bedrijf. Alleen op deze manier kunnen de fijn gedetailleerde, uiterst betrouwbare en uitstekend functionele miniatuurmodellen worden ontworpen. Het uitgebreide FLEISCHMANN kwaliteitsmanagement met intern en extern toegepaste kwaliteitsborgingsmaatregelen zorgt er voortdurend voor dat FLEISCHMANN eigenaren van locomotieven en wagons de best mogelijke kwaliteit krijgen en lang van hun modellen kunnen genieten. Ook op dit gebied is FLEISCHMANN dus een pionier in de modelspoorbranche. Zo was de FLEISCHMANN-fabriek in Arad de eerste fabriek in de modelspoorbranche die door het Duitse DQS GmbH werd gecertificeerd volgens ISO 9001. 
crazy-toys.nl

crazy-toys.nl

Dé speciliast in modelbouw